“După îndelungi prospectări și structurarea materialelor ne-am hotărât ca la atelierul de comunicare&bullying să râdem cât mai mult. Să râdem, dar să înțelegem cum râsul de foarte multe ori poate zdrobi inima copiilor mai sensibili și cum efectele bullying-ului rămân de multe ori greu de îndepărtat…așa ca niște pete încăpățânate și greu de scos de pe încrederea în propriile forțe.

Am pornit prin a asculta ce spun cei din jurul nostru despre modul în care le vorbim. Am povestit cum ne-am dori să ni se vorbească în familie ori la școală.

Însă, momentul de provocare maximă l-a adus jocul de rol! Ei, aici a fost nevoie să învățăm să ne încurajăm unii pe ceilalți, ca o familie adevărată, mai ales atunci când emoțiile și-au făcut simțite prezența. Și bineînțeles că am aplaudat din papuci de spectatori, reușitele personajelor jucate de către „actorii” noștri începători dar curajoși. Teatrul ne solicitase puțin, iar jocul era cerut cu nerăbdare, așa că am scos din tolbă cutiile colorate: jocurile comunicării, pentru a exersa memoria, imaginația și exprimarea corectă.

                                                                       Atelier Colonia Mina 1 Mai

Nu am fi putut încheia poveștile despre comunicare  fară a discuta și despre mediul online. Vizionarea celor 2 materiale ne-au obligat să gândim puțin mai în profunzime. Am reflectat la importanța gândirii și alegerea cuvintelor potrivite, la postura de victimă și agresor în bullying.

Atelier Oituz

Totul s-a concretizat într-o adevărată provocare pentru cei mici care au descoperit lucruri noi. Cât despre cei mari, pe ei i-am determinat să  încerce exercițiul observatorilor implicați la maxim.

                                                                                  Atelier Veneția 

Aceste ultime întâlniri au adus pe lângă voie bună, jocuri pe care să le exersăm alături de frați și de surori, prietenii și amintiri frumoase din vacanța mare. Iar ca plus, acum la început de an școlar, încrederea așezată cu mare grija în inima fiecărui copil, încrederea că și el are puterea să își clădească propriul viitor prin educație.

                                                                                     Atelier Săcele

Însă toată porția asta zdravănă de educație distractivă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul echipei PEPCO România, cea care a înțeles cât de importantă este dezvoltarea, educația și susținerea celor mici pentru un viitor mai bun.”

Împreună înmulțim bucuria