Astăzi are 13 ani. 13 până să împlinească suta. Cam așa îndrăznesc unii oameni să numere și să trăiască fiecare zi ca pe un dar. Nici cu tânguială, nici cu supărare. E mereu în așteptare. Mereu pregătit.

El e omul pe care îl recunoști dintr-o mie. Fie că vine din spate de la animale, fie că îl găsești trebăluind prin casă, domnul Zoltan împarte bunătate. Casa mereu curată și măturată așteaptă în permanență oaspeți. Nu l-am găsit niciodată nepregătit. O prezență care îți povestește despre un om activ, un negustor care cunoștea “regatul” și se aventura cu bucurie sa își împartă bogățiile pământului cu ceilalți mai pricepuți la alte treburi.Printre altele ne-a povestit despre tatăl sau de o vitalitate de nezdruncinat. Care, spre deosebire de el, nu știa ce înseamnă pastilele ori boala. Îi era dor. Și de el și de soția sa pe care a pierdut-o în 2000. Un an pe care nu are cum să îl uite.

Însă seninătatea cu care ne întâmpină de fiecare dată povestește despre o stare de a fi. Despre un trecut cu care s-a împăcat și despre o singurătate care nu zdrobește ci împarte bucuria revederii de fiecare dată. Un om care îți păstrează mereu un loc inimă pentru odihnă. O bancă in mijlocul mării.

Pentru noi, ei ne sunt lecții de viață.

Împreună înmulțim bucuria!