Generozitatea vine întotdeauna la pachet cu Întâlnirea. Sub pretextul darului se deschid noi orizonturi de a cunoaște alte lumi. Așa ajungi să înveți despre supraviețuire și despre bucuria care se ascunde câteodată sub sărăcie. Despre șansa pe care o ai atunci când întinzi o mână de ajutor. Bucuria pe care o primeșt; aceea de a fi unul lângă celălat. De a auzi râsete de copii. De a lua contact cu simplitatea care vede mereu cerul albastru și primește cu inima deschisă tot ce i se oferă în dar.

E adevărat, in drumul nostru dăm și de oameni pe care darul îi face mai triști și mai revoltați. Observă minusurile, compară darul lor cu cel al vecinului și deodată bucuria îi este eclipsată de cantitate. Intervin judecățile de valoare. Cel care merită. Cel care nu merită. Însă durerile sunt mereu aceleași, doar că sub alte forme.

Neputințele, traumele- aceleași. Fiecare le știe mai bine din propria bătătură. Însă, în final, toți se străduiesc să le fie mai bine și se bucură de atenția pe care o poate primi din afara cercului său restrâns. Pentru că doar din afară mai poate veni speranța unui mai bine.

Iar din afară, criteriile apar ca paravane împotriva bucuriei. Bariere care ne împiedică să îl vedem pe celălat și să îi oferim o zi mai ușoară de dus. Printr-o privire caldă, un zâmbet sau o vorbă bună, care să aline țipătul disperării lor.

Oamenii sunt diferiți. Reacțiile lor la durere altele. Unii își țipă neputința, alții plâng de durere. Pe mulți îi găsim recunoscători că primesc, alții revoltați că ei nu au avut șansa noastră.

Însă inima mereu simte când cineva îi vrea binele. Atunci i se liniștește zbuciumul și începe să audă, singurul limbaj pe care îl mai poate primi: dragostea.

De asta, în fiecare zi , dragostea voastră pentru ei devine lecție si putere pentru noi. Motivul pentru care putem rămâne lângă suferințele lor.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!