Lucrurile mici sunt cele care fac diferența. Gesturi care nu se văd dar se simt. Care transformă o luptă de unu la unu într-o lupta comună. Cam asta face și Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania.

Într-o săptămâna dedicată fac teste pentru a ideintifica gratuit persoanele care sunt purtătoare de virus hepatic în colaborare cu Bioclinica – laborator de analize medicale. Un efort de a semnala urmele unei boli care macină încet tot elanul. Vinovată de stări de oboseală cronică, poate fi cu ușurință răspândită fără o igienă corespunzătoare.

Investesc acolo unde oamenilor fie le este peste putință (costuri pe care nu și le-ar permite) fie nu se gândesc la asta ca la o prioritate.Un gest tăcut, mediatizat, dar în surdină. Ca toate lucrurile bune care se mai fac de altfel. Gesturi care pot salva oameni.

Astăzi s-au oprit la noi. Printre cei care nu își pot permite se numără și cei de care noi avem grijă. Oameni ai străzii, oameni în nevoie. Gratuitatea le dă acesul la normalitate. Din cele 120 de persoane testate jumătate au fost beneficiarii noștri, care s-au bucurat de atenție pentru sănătatea lor. Gesturi mici, inimi mari. Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!