Peste o iarnă grea se trece foarte greu sau nu se trece deloc. Se îngheață. Pentru oamenii din jurul Brașovului, frigul este cea mai grea probă de trecut. Lemnele- greu de găsit și scumpe. Mult peste ce își pot ei permite. Am fost acolo, i-am văzut, știm că există și că au nevoie de noi ca să treacă iarna cu bine.

Cine sunt ei? Bătrânii neputincioși, abandonați și bolnavi, părinții cu copii mulți, orfanii- pe scurt, oamenii care se luptă să supraviețuiască. Din ianuarie 2017 am ales sa ii vizitam cat mai des pentru a le oferi pachete cu alimente de baza, fructe si dulciuri.

Vizitandu-i, am descoperit frigul. Aproape, la cativa kilometrii de Brasov (Bratcu, Colonia 1 Mai, Holbav, Viscri, Araci, Haghig, Lisnau) frigul se traieste, e viu. Devine o lupta sau o neputinta.

Așa am ales să ne punem în mișcare și să fim cei care, pe lângă pachetele de Crăciun, le ducem în casă cel mai de preț dar: focul, prin sobe și lemne de foc.

 

3 sobe și-au găsit până acum case.

VISE DEVENITE REALITATE

Pentru Nicoleta și Raul, o familie la început de drum, soba a fost Darul neașteptat a lui Moș Nicolae, în locul sobei vechi, cîrpită pe toate părțile, poate chiar periculoasă pentru cei 2 copii mici.

foto credit Dragos Lumpan

O altă minune, s-a întâmplat și pentru familia Gheorghiței din fosta cazarmă de la 1 Mai. A fost înlocuită mașina de gătit ce avea peretele spart.

Acum, ne pregătim pentru a duce bucuria căldurii unei frumoase familii ce cuprinde nu mai puțin de 7 suflete de copil.

În această luptă cu frigul ni s-au alaturat cei de la J.F. FURNIR , cu lemne de foc, ce au fost duse mai multor familii.

Vă suntem recunoscători tuturor și vă mulțumim!

Împreună încălzim suflete!

Împreună înmulțim bucuria!