S. O. S. „curs de laptop”- cea mai serioasă cerere de ajutor din dimineața asta. Ghidaj de supraviețuire pentru școala online, episodul Camelia. Ea este unul dintre copiii fericiți care anul acesta au primit rechizite. Alți 500 ne așteaptă cu creioane și caiete.
Voință au, ajutorul este cel care le lipsește. Susținerea, îndrumarea și încurajarea.
A început scoala iar apelul pentru rechizite și device-uri care să permită conectarea online rămâne deschis.Au multe nedumeriri pe drum iar ei sunt foarte fragezi. Acasă fără nimeni care să le poată veni cu adevărat în ajutor. Așa că întreabă stânga dreapta. Și mai ales aici, unde știu că pot primi ajutor de orice fel.
Am luat creion, hârtie, conexiune la internet – cea care acasă lipsește- și am încercat sa reînnodăm firul destrămat al poveștii. Să găsim platforma, parolele și orele în care trebuie să se conecteze.La noi pot încă veni să strige după ajutor. În sate lucrurile stau încă și mai greu. Fără locuri de muncă, fără rechizite sau internet scoala rămâne o opțiune doar pe hârtie.
Mulțumiri inimilor care au făcut începerea anului școlar ceva mai ușor pentru ei: Oana, Mariana, Mihaela-Elisabeta, Georgian, Alexandra-Cristina, Andreea, Andrei-Florian, Ioana-Alexandra, Simona, Gabriel, Gabriela, Veronica-Marinela, Roxana-Elena, Bogdan Florin, Tiberiu-Ilie, Andreea- Sofia, Ciprian-Iulian, Alexandru, Vilmas, Hannerole-Rodica, Adrian, Kovacs, Mihaela, Diana-Andreea, Ioana-Alexandra, Valeria și echipa Schaeffler care au strâns împreună peste 5000 de lei pentru rechizite.
Mulțumim!
Împreună înmulțim bucuria!