17 Octombrie. Internațional. O zi în care, la nivel planetar, oamenii se gândesc la soluții pentru a estompa diferențele. La podul care se poate construi între viață și moarte, între bucuria de a avea minimul necesar și disperarea de a nu găsi nici o soluție, zbătându-te să supraviețuiești. Cu o floare nu se face primăvară, asa, o singura zi de amintire e insuficienta pentru atâta durere.
De patru ani, Fundația Bucuria Darului e lângă 350 de brașoveni care se luptă cu sărăcia. Zi de zi, le oferim un prânz cald gratuit, posibilitatea de a face un duș, de a se bucura de o haină mai curată, de câteva ore de căldură, de un loc de întâlnire și acceptare. Iar pentru cei care nu reusesc să ajungă la noi zilnic, fiind din împrejurimi, pregatim in fiecare lună pachete cu alimente de bază. Părăru, Holbav, Colonia 1 Mai, Venețiile de Jos și de Sus, Viscri, Mesendorf , Lisnazu, Ozun, sunt doar câteva din destinațiile în care ajungem pentru a le împarți. De la începutul anului, am reușit să distribuim mai mult de 17000 de pachete familiilor greu încercate și școlilor în care prezența la ore e o raritate.
Că nu le ușor, ne-o spun cele peste 1000 de persoane care ne-au cerut ajutorul până acum. Povești cutremurătoare, prin care ni se dezvăluie cât de subțire este linia dintre eșec și succes. Singur, din sărăcie, nu se poate ieși. E nevoie de suport. Susținut, permanent, care să impulsioneze ruperea cercului vicios. Și știm că este posibil dacă găsești o motivație și mijloacele potrivite prin care să ieși la liman.
Așa că, vă facem o invitație de suflet: aceea de a va alătura susținerii celor pe care ii sprijinim fie prin donații în bani sau produse alimentare, produse de igienă, achiziționarea borcane lor de zacuscă sau dulceață făcute la Cantina Mulțumesc, acțiuni de voluntariat- organizarea de evenimente de team building la Cantina Mulțumesc fie prin oricare alte mijloace . Pentru că, doar împreună, putem să găsim fiecărei povești în parte nu un „happy end” ci un „to be continued” fericit. Mulțumim!
Împreuna înmulțim bucuria!