Dragă Toamnă,

Acum, că tot ai venit, oare am să pot merge și eu la școală? Vara a fost lungă pentru mine însă te-am asteptat cu nerăbdare să îmi raspunzi la întrebare.

În schimb, Alin, îl stii doar, vecinul de peste drum, a stat cu oile la stână toată vara. Să aibă cu ce se îmbraca si încălța la școală. Să nu se mai râdă de el ca nu are nici de unele. Ca sunt copii multi. Să nu mai fie arătat cu degetul. Aseară am stat de vorbă puțin in pădure Mi-a zis ca nu i-a fost ușor. Stătea noptile de strajă si ducea căldura zilei. Strunea câinii, mulgea oile, a vazut lupi si urși. A muncit din greu și la fân. Că așa e cand esti tocmit argat. Dar măcar el stie că a mai luat din povara părinților de pe umeri. Că o să își facă un rost in viață.

Eu sunt mic. Nu am putut decât să am de grija de frații mei și mai mici. Doar că pentru asta nu mă plătește nimeni. Nici în bani- fie ei putini sau mulți- nici în încălțăminte și nici macar in rechizite. Îmi tot aud părintii în fiecare seara cum își drămuiesc banii. Dar nu aud nimic. Nici despre școală. Nici despre îmbrăcăminte. Doar despre greutățile care par să nu se mai sfârșească. Oare vorbesc cand adorm eu?

Aș vrea să îmi poți raspunde tu la întrebare. Pe ei nu îndrăznesc să-i întreb. Poate o sa îmi facă o surpriză. Sau poate o să îi ajuți tu. Dar vreau sa se întâmple o minune si pentru mine.

Toamnă, toamnă, vreau la școală!
Mă auzi? O să mă ajuți, nu-i așa? Promit cand o să mă fac mare o sa te fac mândră de mine! Și poate, cu putin noroc, am sa merg si vara viitoare cu Alin la stână. Eu să îmi fac bani de școala iar tu să poți ajuta mai mulți copii.

Te aștept cu un răspuns,
Călin

 

Călin este unul dintre copiii din satele Brașovului pentru care fiecare început de școală e marcat de sărăcie. Mulți dintre ei ratează startul din cauza lipsei rechizitelor, hainelor și încălțămintei. Fără ajutor, șansa unui viitor mai bun devine doar un vis frumos. Donează rechizite și dăruiește-le bucuria unui an de școală nou-nouț!

 

Centre de colectare rechizite
Libraria Libris, str.Mureșenilor, nr.14
Libraria Epifania, str. Calea București, nr. 57
Sediul nostru, Str. Gospodarilor, nr.5

 

Ajutorul tău poate ajunge și prin virament bancar  Raiffeisen Bank: RO34RZBR0000060016138641
sau


 
Mulțumim sponsorilor care ni s-au alăturat până acum!

 

Împreună înmulțim bucuria!