Zâmbetele celor mici sunt oceane de binecuvântări. Iar uimirea cu care ei pot explora lumea și inocența prin care o privesc poate transforma decorul din jurul lor în poveste. Sărăcia din jurul lor însă rămâne o realitate. Cu care rămâne să se ia la trântă o mămică a 5 copii. Tânără. Care a știut doar să le poarte de grijă.

A schimbat 5 cuiburi, căutând mereu locuri mai bune pentru copilăria lor. Doar că din puțin e greu să faci mult. Nu poți da la schimb igrasia cu nimic. In schimb speli, aerisești și încerci să faci un acasă din orice spațiu în care sunt și ei.

Din salariul tatălui minim pe economie plus alocațiile celor mici, după ce își plătesc chiria și ultilitățile abia mai câteva sute de lei din care trebuie să se descurce o lună întreagă. Iar produsele de igienă nu sunt nici ele cele mai ieftine nici puse pe primul loc. Întâietate are supraviețuirea.

Lor le vizităm casa și le întâlnim copilăriile. Și vrem să le rămână în minte că au existat oameni care i-au vrut curați și protejați. Prietenii năzdrăvani din poveste care au pus umărul la povestea care se anunța colorată în nuanțe de gri.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!