Atunci când inimile bat la unison, oamenii se întâlnesc mai ales în fapte și din ce în ce mai puțin în cuvinte. De asta echipa Atos Romania-a gândit încă de la sfârșitul lui august la cei pe care noi îi avem în grijă. Din poveste în poveste și-au dat seama că există copii pentru care speranța unui viitor mai bun depinde și de ei. Așa că s-au pus pe treabă. Și-au suflecat mânecile și au echipat 30 de speranțe ale unor noi începuturi.

Am ajuns cu ghiozdanele lor și la familia Solomon- v-am mai povestit despre ei, familia cu 14 copii frumoși și cu foarte mult bun simți. Nu le-a venit să creadă că fiecare are propriul ghiozdan gata echipat. O adevărată sărbătoare și o bucurie să descopere articole de școală pe care nu le-au avut niciodată până acum.

O efervescență cum în puține case am putut să simțim. Spațiul era îngust oricum, mai puțin de 6 metri pătrați. Impropriu zis pătrați. În fapt căsuța lor are 6 metri lungime și doi metri lățime. Cam atât. Pentru 8 suflete. Așa că e de la sine înțeles că în fiecare seară somnul e o provocare pentru ei. Însă aici au învățat să împartă și bucuriile și greutățile în mod egal. Frățește, cumva. După puteri.

De exemplu, Florina de când a împlinit 18 ani a simțit că nu mai poate sta cu mâinile în san și să lase toată povara pe umerii părinților. Așa că s-a angajat. E clasa a doisprezecea dar știe că e singurul venit sigur care le intră în casă, nu poate să renunțe. De plătit sunt multe, abonamentele surorilor, mâncare și haine, câte și mai câte. Merge în paralel și cu școala și cu munca. Tatăl lucrează cu ziua pe unde poate, iar mama are grijă de cei mici. Însă când intri la ei în odaie, simți că nu ai mai vrea să pleci. Pentru că îți fac loc. Au o inima largă și primitoare. O familie numeroasă care știe că fiecare are locul sau și că oricine merită să fie iubit. O casă fără pretenții prea mari, în care orgoliile nu au loc. Oameni așezați care duc au avut puterea de a crește încă 14 suflete. Oameni generoși cum ar veni.

Cu rechizite de la Atos am ajuns la Holbav, Pârâu, Liznau și Viscri. Au fost din belșug și pregătite cu toată inima. Mulțumim echipei pentru implicare și pentru faptul de a veni în întâmpinarea noastră.

Împreună înmulțim bucuria!

P.S: Familia Solomon este una din cele 700 de familii la care noi ajungem lunar cu pachete alimentare si dulciuri. Azi e 17 octombrie, ziua eradicării saraciei. Doar că la noi, în fiecare zi e o luptă. În fiecare zi mai câștigăm o bătălie. Mulțumim!