Există bătrâneți făcute din lego. Din bucăți de generozitate ale străinilor. Din frânturi de putere rămasă pe oasele răpuse de semipareză. Pentru că familia a fost pierdută pe drum. A fost uitat și lăsat să își trăiască ultimele zile într-o cameră insalubră, fără apă și zugrăvită până unde i-a ajuns mâna. Ar vrea să îi crească pensia cât să mai poată întoarce macar din când în când ajutorul primit de la un coleg de clasă care îl ajută sā supraviețuiască. Îi trece pragul, îl întreabă de sănătate îi mai aducea câte o conservă până să îl descoperim.

Singurul lux pe care și-l permite este un ceai sau o cafea făcută la arzător. Băutura care să îi încălzească inima și să îi mai întărească puterile. Ca să se ridice trebuie să se sprijine. De masă, de pereți, de uși. De obiecte. A rămas singur și mulțumit de cât are. O cameră de Rial și un televizor cu care își mai alină singurătatea. Oameni pentru care fiecare zi e o luptă. Și pe care o câștigă de fiecare dată.

Doar ca să mai prindă putere are nevoie de ajutor. De sobă nouă, de apă, de oameni aproape. Am început cu o masă caldă și vrem să îi aducem bucuria în casă cu ajutorul vostru. Așa că orice timp liber când îi puteți trece pragul, orice mână de lavabil dată pentru igienizare și orice donație în contul nostru cu mențiunea ” Pentru bunicul singur” sunt bine venite.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!