„O ieșire ca asta nu am mai avut de mai mult de un an!” Iar răspunsurile variau de la masă la masă, de la mămică la mămică. Fie era de la ultima ieșire cu echipa, atunci când lucrau, înaintea „erei” copiilor, fie de la ultima perioadă în care erau mai bine cu banii. Toate cifrele numărau ani, nu luni, de când mămicile nu au mai ieșit undeva să li se gătească. Și cum nu credem în coincidențe, nici Cina Cu Folos, dedicată părinților, nu a fost una întâmplătoare, chiar lângă ziua de 8 Martie.

Am avut în sală mame și tați deopotrivă. Iar greutatea de a crește singur copiii este mare, în oricare tabăra ai fi. Preparatul a fost și el festiv: o ruladă cu mușchi de porc, cu bacon și pui, cartof fondant, legume înăbușite, sos de hribi și mix de microplante. Bine pregătit, cu grijă și cu emoții din ambele părți, atât a familiei chefilor bucătari, Raul și Ana-Maria Henika, cât și a echipei Eviden, prezentă pentru prima dată la noi în bucătărie. Voiau să iasă totul ca la carte, să fie preparatul bun, iar mămicile să aibă parte de o experiență culinară unică.

Alchimia s-a produs și la nivel de echipă, au colaborat cum nu se poate mai bine, iar preparatul a fost pe măsura așteptărilor. Copiii au avut parte de activități și le-au dăruit mămicilor câte o floare sau un desen făcut cu mâinile lor. A fost multă viață în cantină: copii și mămici fericite că au avut cu cine să mai schimbe o vorbă și cine să le răsfețe. Să le ofere timp de tras sufletul și să le aducă aminte că și ele contează.

Mulțumim chefilor, echipei Eviden și voluntarelor care ne-au ajutat să pregătim totul.

Împreună înmulțim bucuria!

Foto Sefy Mariana