Copilăria e un anotimp al privilegiaților. Aici totul este posibil dacă ești înconjurat de dragoste iar jertfele se fac spre binele tău. Altfel stau lucrurile când ești pus tu pe altarul de jertfă. Când se întâmplă să fii cel mai mare dintre frați iar greul să îl simți de mic. Cam tot atunci începi simți diferențele dintre lumi. Râsetele sunt mai estompate, rănile mai adânci, „nu”-urile mai dese.

Nu are cine să îți spună la mulți ani, nici de 1 iunie, nici chiar de ziua ta.Mulți dintre copiii noștri nu știu când este ziua lor, ca să nu sufere. Să nu ceară. Să nu aibă așteptări și mai apoi dezamăgiri. Se obișnuiesc treptat cu murdăria, cu lipsurile, cu „nu avem”. Cu „la anu”. „Altă dată”. „La un ce îți trebuie”.

De ziua copilului celebrăm copilăria cu toate ale ei. Cu bucuria descoperirilor și curajul de a-ți pune nădejdea în bunătate. În care crezi că totul este posibil. Și este. Pentru ai nostri, posibilul este prezent în viața lor doar prin mijlocirea voastră. Prin „înfiere”. Prin punerea umărului la bucuria de a fi curat ca toți ceilalți. De a avea o haină bună. Un normal în care să încapă. Un deget pe care să nu îl mai simtă îndreptat spre ei în permanență.

Cunoaștem sute de copii pentru care o prăjitură este o sărbătoare. Ori o haină nouă. Sau o pereche de încălțăminte. Copii jertfă care stau la animale ca cei mici din familie să aibă ceva de mâncare. Ori care spetesc cot la cot cu părinții la ridicarea unei case. Copii care nu îndrăznesc să ceară mai mult decât normalul și care au intrat în arenă ca niste gladiatori.

Lor le spunem „La mulți ani curajoși”, și mai ales, putere să nu își piardă speranța că se pot întâmpla minuni. Echipelor și tuturor celor care deja s-au alăturat campaniei “Liber la joaca” le mulțumim pentru crâmpeiele de bucurie pe care le-am dăruit deja celor 540 de copii cărora le-am încălțat picioarele desculțe.

Iar vouă, vă mulțumim pentru toate câte se vor face de acum înainte împreună: taberele, excursiile și drumețiile copiilor. Alătură-te și tu campaniei “Liber la joacă” și dăruiește-le o bucurie de ziua lor.

Află cum pe site-ul nostru.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!