7000 de lei îl țin departe de independență după o viață de om muncită. Pentru că după ani de zile de șoferie în străinătate a rămas aproape pe drumuri, fără un picior și cu 4 bypass-uri la inimă. Acum, doar unul mai e funcțional. Anul trecut și-a pierdut un picior din cauza unor intervenții nefericite și a unor bacterii luate din spital. A pătimit mult ca să își vindece trupul. Pentru că sufletul este prea greu de vindecat.

A șofat toată viața, a strâns bani pentru bătrâneți mai bune iar acum, la 62 de ani, a rămas să trăiască din 1000 de lei din care 500 îi cheltuie pe medicamente scumpe, care îi mai permit să supraviețuiească. Proteza e mult mai scumpă dar parte din ea e suportată de casa de asigurări. Însă cei 7000 de lei sunt în prezent o sumă imposibilă pentru domnul Liviu. Nici celălalt picior nu e prea sănătos. Are nevoie de doctori buni și de inimi care să îi înțeleagă durerea de a nu se putea mișca. Bărbat. Singur. Care locuiește la etajul 7.

De când intri in casă îți poți da seama cât a trudit pentru tot ce are. Că a fost om gospodar și iubitor de familie. Doar că, uneori, viața se mai întoarce și așa. Cum te aștepți mai puțin. Și din om puternic devii vulnerabil. Dispus să faci orice ca să poți merge din nou. Aici am văzut minuni făcute de voi. Azi e nevoie de o nouă minune. De puterea de a merge pe propriile picioare.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!

PS. Pentru cei dintre voi care vor să ajute, contul in care se pot face donațiile este RO34RZBR0000060016138641, cu mențiunea ” Pentru Liviu”