Daca e să fim complet sinceri numrul copiilor dintr o familie nu face ca sărăcia să fie mai ușor de dus. Asta au înțeles inimile de la ICCO. Pentru că numerele nu se încălzesc ci sufletele.

Chiar și într-o familie cu 2 copii lipsurile pot fi greu de dus. Pentru că frigul nu face diferență. Este la fel de aprig pentru fiecare poveste în parte.

 

Doar că în prag de iarnă echipa Icco au vrut să încălzească două cuiburi în care soba era pe butuci. În care pericolul stătea la pândă. Două familii pentru care 1400 de lei nu puteau fi puși niciodată deoparte pentru o sobă nouă. Sărăcia nu te lasă să faci economii. Mereu se mai rupe câte o bucată din puterea de a merge mai departe.

Când ai pus în rânduială hainele, îi lasă încălțămintea. Când vrei să pui un ban deoparte se îmbolnăvește cel mic. Când îi trece celui mic trebuie plătită rata. Iar problemele par să se țină lanț.

Un ajutor venit din afara este cel care rupe lanțul lipsurilor. Care îi încălzește pe cei mici. Care îi ajută să nu mai fie mereu răciți și face să miroasă a sărbătoare în casă.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!