Întrerupem programul pentru un scurt moment de bine care rămâne de făcut. Valeriei – cea cu zâmbetul la purtător în fiecare clipă. Și când își face potecă prin zăpadă și când își calculează pașii la milimetru să nu alunece ori când o însoțește mereu pe Ana Maria în scurtele ei plimbări. Sau când își îngrijește fratele țintuit la pat și face focul pentru cei doi copii cu multă sensibilitate.

Ana Maria pictează și își găsește alinare în rugăciune. Acolo s-a retras după mai multe episoade care au facut-o să își retragă încrederea în lumea care o înconjoară. Se ține de poala sfinților și le mai povestește despre durerile ei. Nu poate să lucreze. Are o inimă sensibilă și un trecut care au închis-o într-un castel de cleștar.Andrei e bucuros atunci când nu e mult prea agitat. Pe umerii lui stau toate veniturile familiei. 1500 de lei se strâng din bursa socială, pensia de urmaș și toate ajutoarele cumulateză. Ea, mama, lucrează cu ziua când este chemată și când îi mai rămâne timp să îngrijească și de alții în afară de familie.

E văduvă de un an de zile. Cu doi copii frumoși și buni și multe greutăți care îi apasă pe umeri. Are în schimb forța să înainteze în fiecare zi. Să facă să le fie bine. Stau lângă o cale ferată, în câmp și au nevoie cel mai mult de lemne. De căldură și de oameni. Buni care să nu îi judece și să le întindă o mână de ajutor. Să le înțeleagă durerea și să îi ajute să treacă cu bine de iarnă.

Lemnele sunt cea mai mare problemă. Și scumpe și pe terminate. Asta pe lângă hrana cea de toate zilele. Așa că cei care vor să se alăture pot dona în cont menționând „Lemne pentru Valeria”. Plus scurt reminder: prin formularul de 3.5% și tu poți susține alte mamici ca Valeria!

Completează formularul și trimite-l pe fundatia@bucuriadarului.ro

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!