Există martiri care își duc crucea pe picioare. De fapt, pe singurul picior pe care îl mai au. Binecuvântare și blestem deopotrivă.

Binecuvântare pentru că încă își mai poate îngriji copiii. Mai poate umbla și face ceva de mâncare. Blestem pentru că durerea pe care o duce e de neimaginat. Am fi pus fotografii cu rana vie care îi supurează din picior dar știm că nu e nevoie. Extinsă pe toată gamba. Rană din care izvorăște durere. Și pentru care binecuvântează încă.

Suferă de ulcer varicos, Lupus și Factorul 5 Laiden. Un factor ereditar care îi face imposibilă ameliorarea ulcerului varicos. Nu își poate închipui viața invalidă iar dragostea pentru copiii ei îi este puterea care o ajută să îndure supliciul. În fiecare zi, doar pentru a putea să împiedice septicemia, are nevoie de cel puțin 70 de lei să se panseze singura. Unguent conjugat cu cele mai puternice antiinflamatoare. Tatăl e neasigurat. Și el cu o tumoră pe care nu a avut cine să o caute. Și ca toate să pară de nerezolvat și cei mici au moștenit parte din bolile mamei. Probleme cu picioarele, dureri, monturi.

O familie greu încercată care are nevoie de ajutorul nostru. Am ajuns la ea printr-o „întâmplare” dacă întâmplările mai au loc în poveștile noastre. Un om cu o putere și un simț al realității compleșitor. Și, cu toate astea, plin de nădejde. Noi am rămas muți în fața muntelui de durere, dar știm că împreună am găsit soluții. Întotdeauna!

Împreună înmulțim bucuria!