Sa fie la adăpost. Să aibă cuib. Să fie familia adunată și în siguranță. Asta ne-au ajutat prietenii de la Bilka să facem pentru 9 familii cu peste 82 500 lei.

Le-au pus acoperiș. Strașnic. Temeinic. Care să îi pună la adăpost de încă o grijă. Un acoperiș bun era peste puterile lor. Puteri deja fărâmițate de scumpiri, nevoi, probleme de sănătate sau doar copii mulți. 

Cum este familia Poenar, cu o mamă singură bolnavă de cancer în fază terminală, cu 2 fete de 17 și 14 ani. Fata de 17 rămasă însărcinată are acum un băiețel de 1 an. Dezorientată, a plecat să locuiască cu un bărbat care nu acceptă copilul. Protecția Copilului a vrut să ia bebelușul însă deoarece li s-au îmbunătățit condițiile de trai, bunica l-a putut păstra în custodie. Fata cea mică, Adela, de 14 ani, extrem de muncitoare și mereu cu dorința de a ajuta muncitorii.

Ajutorul s-a extins și la familia Sasu, cu 6 copii care locuiesc toți într-o cameră fără utilități. Tatăl mai lucrează în afară țării sezonier pentru că nu a avut șansa unei educații. Copiii merg la școală în clasele primare și generale. Oameni harnici care au trudit cot la cot cu muncitorii. Un vis devenit realitate pentru ei.

Cea de-a treia familie ajutată este o mamă singură cu 3 copii. Locuiește cu concubinul din cauza violenței tatălui cu care stătea. În prezent locuiesc la marginea satului fără utilități și fără posibilitatea de a se racorda din cauza banilor.

Familia Botea are 5 copii și multe datorii în bancă. Au vrut să le ofere condiții mai bune copiilor, de rușinea celor din sat. Însă nici așa nu își permiteau să înlocuiască acoperișul. Bilka a venit cu soluția salvatoare pentru ei.

Pentru familia Gâței din Holbav, Bilka le-a acoperit anexa pe care au reușit să o facă după ce au crescut 6 copii într-o singură cameră de 20mp. Copiii sunt și mari și mici, cel mai mic este de 3 ani iar cea mare la liceu. Cele două camere acoperite sunt gura de aer de care aveau nevoie pentru a putea crește frumos.

Georgiana si Ionut isi cresc singuri cei trei copii intr-o singura camera cu acoperis subrezit. Visul lor cel mare era sa isi inchida terasa si sa isi acopere gaurile din tavan. Pentru ei si copiii lor un nou acoperis a fost un nou inceput, pentru ca economiile s-au putut duce in alta parte.

Iar unele familii pot să însemne și un bărbat singur cu handicap locomotor grav, care locuiește cu mama cu deficiente de auz. Și, cu toate astea, a crescut două nepoate părăsite de mamă. Nu se poate deplasa sau să urce scări și avea mare nevoie de o baie.

Aici la fundație am învățat ce înseamnă să facem fiecare câte ceva din ce ne stă în putință și, adunate, toate gesturile voastre se prefac în ocean de bunătate. În vieți mai ușoare, în lacrimi mai puține în zâmbete mai dese și în încurajare. 

Vă mulțumim! 

Împreună înmulțim bucuria!