Bucătarii cantinei sociale din Braşov prepară şi vând zacuscă, dulceaţă şi nectar fără conservanţi pentru a-şi susţine activitatea.

Braşovenii care vor să-i ajute pe cei de la Cantina „Mulţumesc“ să le asigure masa de prânz nevoiaşilor braşoveni pot face donaţii sau pot cumpăra din delicioasele preparate de bucătărie. În această perioadă sunt la vânzare borcanele cu zacuscă tradiţională, gemuri, dulceţuri şi nectar de mere, fiecare la 10 lei. Pentru comenzi mai mari de cinci bucăţi, transportul este asigurat de Fundaţia „Bucuria Darului“.

300 de braşoveni primesc zilnic o porţie de mâncare caldă la cantina sărmanilor. Unii mănâncă aici, alţii o iau la pachet, iar cei care nu sunt deplasabili primesc mâncarea acasă.

Totul fără conservanţi

Domnul Nelu (foto) este bucătar la Cantina „Mulţumesc“ încă de la deschidere, din noiembrie 2013. Nici nu a simţit când au trecut trei ani. Spune că timpul zboară repede atunci când de partea cealaltă a vitrinei cu mâncare primeşte mereu zâmbete şi… „mulţumesc“. Nimic nu mai pare greu chiar dacă trebuie să pregătească masa pentru sute de persoane. În plus, se ocupă şi de borcanele cu preparate de sezon care să ajungă pe mesele braşovenilor.

Mai multe pe http://www.bzb.ro/stire/cumperi-ieftin-si-platesti-pranzul-unui-om-flamand-a103780.