Sărăcia nu are grad de comparație pentru noi. Pentru ei, în schimb, fiecare lucru în plus avut, fiecare speranță agonisită îi face mai bogați. Atunci când peste sărăcie se suprapune și bătrânețea plus o pensie mică de C.A.P., boli multe, lipsa curentului care vine din lipsa de bani, viața este din ce în ce mai greu de dus, iar binele la mâna celor milostivi.
Le este rușine să ceară dar se bucură dacă cineva le înțelege amarul în care trăiesc și le întinde o mână de ajutor. Iarna le mai adaugă și frigul de dus în spate. Se baricadează în spatele hainelor multe și mai adună vreascuri dacă pot, dacă se simt în stare sau dacă au de unde. Sobele de multe ori sunt improvizații care le pun viața în pericol. Viața lor atât de fragilă dar pentru care se luptă în fiecare zi.
Astăzi o bunică din Rupea ne-a cerut ajutorul. Curent nu are, soba face fum iar bani de lemne nu găsește pe niciunde. Se mulțumește cu ce are dar i-ar prinde tare bine un ajutor. Ce ziceți? Facem o minune de Crăciun?
Dacă vrei să ajuţi şi tu, dă mesajul mai departe şi/sau donează în contul de mai jos cu menţiunea “Donaţie pentru sobe”.
RO34RZBR0000060016138641