Emoțiile sunt unelte importante cu care ne construim viața. Să le recunoaștem și să le folosim în favoarea noastră este un drum care are nevoie de îndrumare. De aceea, la „Atelierele emoțiilor” din cadrul proiectului „Trambulină pentru viața” marca PEPCO Romania, luăm emoțiile, le identificăm și facem ghidușii cu ele.
Stabilim conexiuni (vizibile) între noi atât prin firele poveștilor proprii cât și prin firul ghemului care ne leagă întreaga experiență. Ne uităm la filme cu tematică, ne jucăm mima și ascultăm povești despre cât de folositor este să ne încredințăm probleme unor persoane de încredere și să cerem ajutor. Desenăm copaci și modelăm ancore care să ne amintească de reflexul de a ne ușura de bagajele emoționale.
Iar la sfârșit suntem creatorii propriilor povești în care căutăm soluții pentru ieșirea din impas. Uneori cu personaje ajutătoare, alteori cu idei salvatoare de a privi problema dintr-un alt unghi. Însă în toate ipostazele cei mici sunt cei care au controlul asupra realității și pot să își recunoască fricile, bucuriile, mirările în fata vieții, ori învață că pot sa spună plini de curaj atunci când o situație nu le place.
Explorăm împreună o întreagă paletă de emoții și ne cunoaștem unii pe ceilalți. Poate cel mai mare câștig. Iar cei mici sunt înarmați cu câte un kit din care să învețe mai multe despre emoții.
Că Mascota noastră Maradona face treabă bună, ne-o zic cu prisosință cei mici, care întreabă mereu când va fi următoarea întâlnire. Așa arată cel de-al treilea an de colaborare PEPCO Romania Adaptați, plini de elan și idei, ca educația celor mici să nu rămână doar o poveste frumoasă dar neaplicată.
Mulțumim PEPCO Romania!
Împreună înmulțim bucuria!