Atelierele PEPCO Romania au reînceput! În căsuță nouă și cu o abordare gândită pe 6 teme mari pentru cele 30 de suflete de copii cărora le-am făcut culcuș și cuib de creștere pe lângă noi, la cantina fundației. Așa că, vreme de 6 luni, avem 6 teme călăuzitoare pentru a pleca într-o călătorie de autocunoaștere și autoînvățare. Luna ianuarie este despre „Mă descurc singur.”

Patru săptămâni în care cei mici învață cum să își planifice și să respecte sarcinile de zi cu zi. Sunt o grămadă de lucruri de făcut, de la a așeza lucrurile la locul lor, până la a ascuți creioanele. De asta, în fiecare săptămână, își schimbă pe rând atribuțiile: cineva pune masa, altcineva face curat ori aerisește camera.

Au început să învețe cum să facă și să păstreze curățenia, să pună masa, să își pregătească ghiozdanul și temele pentru ziua următoare. Învățăm despre gestionarea banilor din pușculiță și despre responsabilități: cum solicităm o adeverință de la secretariatul școlii, cum ne înscriem la bibliotecă sau cum solicităm o lămuriri la un birou de informații.

Sunt pași care să-i învețe cum să gândească lucrurile pe termen lung, iar încrederea și susținerea oferită de echipa PEPCO România în 3 ani de colaborare deja aduce rod. Destine care au șansa unui mediu și a unor activități care să le lărgească orizonturile.

Împreună înmulțim bucuria!