Conferința “Neascultarea- o sursă a durerii omului”  sustinută de părintele Ciprian Negreanu a fost o conferință a premierelor, a descoperirilor și a întâlnirii. Nici părintele Ciprian nu știa cum arată comunitatea din Brașov la chip și la suflet, nici noi nu știam la ce să ne așteptăm de la o conferință unde se cerea înscriere telefonică.

A rămas în aer doar neliniștea întâlnirii. Câteva ceasuri rânduite de Dumnezeu pentru așezare. Un timp în care să ne gândim la cei 6 ani de intersectări cu suferințele de tot felul ale oamenilor. La prejudecățile cu care ne întâlnim zi de zi. La demonii interiori care te fac să nu poți duce binele până la capăt.

 

A fost un dialog de pus la suflet. O căldură a inimii părintelui Ciprian care a mai topit din frigul nostru cel de toate zilele. Noi cu zbuciumul și cu întrebările, părintele cu adâncul și cu limpezimea unor concluzii ale luptelor deja duse. Un moment de taină care își cere decantarea.

Mulțumim părintelui pentru jertfa de a fi alături de noi, pentru drumul dus-întors, părintelui protopop Dănuț Benga și vouă tuturor care ați venit la întâlnire și ați avut răgazul să vă opriți din iureșul zilei pentru un moment de odihnă, pentru a-l primi pe părintele Ciprian Negreanu și, odată cu el, pe noi, pe Celălalt cu toate ale sale. Cu slăbiciunile, cu sărăcia, cu neputințele și cu speranța într-un ajutor ca să se poată ridica.

Mulțumim pentru toate momentele când ne-ați fost alături. Pentru cei 6 ani în care pe cerul lor au mai apărut și crâmpeie de Bine.

 
Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!