Printre mii de scroll-uri apare știrea că viața unui om este salvată. Dintr-un incendiu. Era în casă, înconjurat de primejdie, fără să știe cum să acționeze. S-a panicat, iar focul l-a biruit. Poate era bolnav, poate trist, poate că focul l-a luat pe nepregătite.

A trebuit ca cineva să intre și să îl salveze. Stătea inconștient, la podea, iar focul l-ar fi făcut scrum. Povestea se termină cu happy end. Cu mii de reacții și credința în umanitate restaurată. Pentru că acel om MERITA să fie salvat. Așa era firesc. Să intri în casă după el și să îl scoți de acolo.

Ajutorul pe care un om îl primește când este sub dărâmăturile propriei vieți e asemănător, dar nu la fel de evident. Nu imediat. Moartea și suferința lor nu se întâmplă rapid, în câteva minute, dacă nu se intervine, ci în timp. În ani de suferință în care omul nu mai are putere nici să creadă în ajutor, nici să îl ceară.

E picat în mijlocul focului și are nevoie să fie scos de acolo. Din sărăcia din care nu poate ieși singur. Fără educație, fără un loc stabil de muncă și fără sănătate, nu poate ieși singur din flăcări. Ca să îl salvezi înseamnă SĂ ÎL CREZI în pericol și să îi oferi o mână de ajutor. Să îl scoți din focul propriei neputințe.

Aici la „Bucuria Darului” suntem pompieri de serviciu. Și povestitori. Cu mâinile încercăm să îi scoatem din iadul pe care îl trăiesc, foame, sărăcie, frig. Cu inima încercăm să le spunem poveștile mai departe și să aducem mai mulți oameni în poveste. Pentru că de fiecare dată e nevoie să facem un lanț de oameni, să dăm găleata din mână în mână. Până se stinge focul și o viață este salvată.

Binele nu se poate face singur, iar fiecare om din lanțul binelui e important. Fiecare formular de 3.5% printat, semnat și trimis scanat/ fotografiat pe fundatia@bucuriadarului.ro este parte din lanțul Binelui. Spus din gură în gură, de pe perete pe perete, are mai multe șanse să salveze destine.

Aici suntem să punem poveștile lor în lumină, ca suferința să fie dusă ÎMPREUNĂ și să se transforme în bucurie!

Fii parte din lanțul Binelui!

Împreună înmulțim bucuria!