Sara poate sa treacă neobservată drept o mămica obișnuită. Asta dacă nu știi că are două comori de copii pentru care se luptă dincolo de tretrapareză spastică pe care o are încă de la naștere.

Între timp a dobândit și o scolioză conjugată cu probleme mari de coloană. Asa că, de multe ori, e nevoită să renunțe la vitaminele și medicamentele indicate de medici ca visul Anabelei sa nu îi fie umbrit de sărăcie.

Anabela este unul dintre cei doi copii. Are 12 ani și este la liceul de artă iar Sara s-a luptat mult ca talentul Anabelei sa nu se risipească. De asta, tablourile Anabelei vorbesc mult despre căldură, speranță și deschiderea pe care o poate avea un copil care visează cu ochi de artist la o lume mai bună.

Însă lucrurile nu se opresc aici. Talentul Anabelei părăsește domeniul artelor vizuale și se mută in pași de dans, în arenă. Este câștigătoarea multor premii întâi în cadrul competițiilor de dans sportiv. Acolo unde mama și-a putut permite să o trimită.

Un copil pentru care nu există timp liber. Se împarte între antrenamente, teme și cursul de pictura la care participa din când în când. E mult prea costisitor însă mama se străduiește să o trimită măcar de câteva ori pe lună.

Un copil care are multe motive ca să zâmbească însă nu o poate face pe deplin. Dantura și-a luat și ea un răgaz artistic iar geometria dentiției are nevoie de ajustare. De un aparat dentar, cum ar veni. Cu mult prea costisitor pentru posibilitățile Sarei.

O mamă singură care până acum o lună, pe lângă indemnizația de handicap de 375 lei, se putea baza și pe o pensie alimentara de 400. Tatăl a rămas fără venituri deci, și copiii, fără pensie. În plus se adaugă o indemnizație de familie de 200 de lei plus alocația. În total, nici 800 de lei pentru 3 inimi trebuie să supraviețuiască.

Însă ce e mai greu de acum rămâne de povestit. David a fost diagnosticat cu hidrocefalie. Dureri de cap, lipsa de concentrare și un tratament destul de dur. Alți bani, altă distracție. Și cum medicamentele l-au „ajutat” sa prindă în greutate, înotul ar fi soluția ideală ca să redevină un copil în limitele normale. Din 800 de lei, abonamentul pentru înot este cu mult peste ce își poate permite Sara.

Doi copii, trei inimi și o mamă conștientă de darurile primite prin copiii pe care i-a primit de sus. Iar ea face tot ce îi stă în putere ca să îi știe bine. Doar că trebuie ajutată. Fără măsură.

#eroinaNEstiută. O comoară aflată la limita supraviețuirii.

Împreună înmulțim bucuria!