Există cifre care impresionează.  Mame care au dat naștere la 14 copii. Noi chiar cunoștem una dintre ele. O mamă eroină cum i se spunea pe vremuri. O eroină neștiută în povestea noastră.

Familia Solomon reușește să adune 14 copii laolaltă. Paisprezece vieții cărora li s-a dat șansa unui destin propriu cu prețul sacrificiului celor doi părinți. O mamă care a avut curajul să dea naștere, să crească și să educe 14 inimi.

Numai că trupul își cere și el drepturile. A suferit o operație la inimă și, mai recent, a câștigat un diabet de toată frumusețea. Tatăl a făcut un infarct din cauza căruia nimeni nu îl mai angajează. Bărbații trebuie să fie buni de muncă, să facă efort, iar inima lui nu mai poate.

Au mai rămas 5 copii de crescut. Restul au plecat din cuib cât de repede le-au permis aripile. Dar nici așa rufele nu se spală singure. In cei 6 metri pătrați mereu domnește ordinea și disciplina. Totul datorită mamei, cea care se îngrijește ca în acel spațiu infim să domnească ordinea și curățenia.

Efortul ei de o viață nu ar fi putut fi răsplătit mai potrivit decât printr-un ajutor real la treburile casnice: o mașină de spălat cu care să înlocuiască ligheanul folosit la spălat rufe și de care se ajută pentru igiena corporală. O odihnă pentru mâinile care nu au încetat nici o clipă să construiască vieți, sa încurajeze educația și puterea copiilor de a da piept cu lumea.

Cei drept, Gheorghiță e mândria familiei. Rar se mai strecoară câte un Bine printre calificative. Plus că spiritul artistic promite să îl urmărească pretutindenea. De la dans până la desen.

Mulțumim Flanco pentru odihna adusă mâinilor care au iubit, crescut  și îmbrățișat 14 destine!

Împreună înmulțim bucuria!