Ca să ridici privirea din pământ îți trebuie curaj să înfrunți privirile lumii întregi. Acea lume care te poate condamna oricând pentru că nu ești conform.

Știi care e normalul doar că tu mai ai mult până să ajungi la el. Până să simți pe pielea ta ce înseamnă să fie ușor să supraviețuiești. Nu îndeplinești standardele pentru că pentru tine apa nu e la îndemână, casa are nevoie de reparații iar banii nu ajung niciodată. Și asta e lupta ta de o viață întreagă.

Ilenei i-ar fi plăcut să fie și ea printre cei care au o viață decentă. Doar că la ei e mai greu. Cum ar putea să fie altfel când ea nu a avut parte de educatie prea multe, în casă au doi gemeni și o adolescenta de 18 ani, proaspăt mămică care are și ea la rândul ei un copil.Condițiile sunt grele. Și pe lângă toate greutățile, au și o bunica de 94 de ani de care trebuie să se îngrijească. Nu au nimic. Nici frigider, nici alte normalitati de care sa se bucure.

O mașină de spălat era de mult o necesitate pe care o tot amânau. Un fel de a zice o amânau. La care nu sperau prea curând. Doar că Flanco a făcut ca minunea să fie posibilă. Măcar așa timpul Ilenei nu va mai fi furat de spălatul hainelor iar pruncii ei o vor avea mai mult alaturi, încurajându-i spre educatie.

Mulțumim!
Împreună înmulțim bucuria!