Ianoșii sunt oameni cumsecade și muncitori, care și-au vrut curtea lor. Casa lor. Gradina lor. Copiii lor fericiți. Cu încăpățânare. Chiar și atunci când toate astea păreau imposibile.
Au plecat de la nimic. Au pus câteva salarii deoparte și au luat un teren la marginea Brașovului, acum ceva ani de zile, visând la o viață normală. La început au stat într-un container neîncăpător. Patru copii, doi adulți și temele care erau de făcut. Pentru că Maria, fiica cea mare, este sclipitoare. Cu 10 pe linie, nimic nu poate sta între ea și școală.
Acum ceva ani le-am luat un alt container. Între mutări Maria își făcea temele pe un palet. Scuzele nu existau. Trebuia sa fie pregătită pentru a doua zi. Știe că pentru ea nu există o a doua șansă ca să ajungă unde își dorește. Determinată, degajată, mâna dreaptă a părinților, sora cea mare și responsabilă pentru frații mai mici. Toate făcute cu bucurie. Plină de curaj, energie și gânduri bune.
O astfel de Marie merita camera ei. Locul în care să își construiască viitorul. Așa că părinții au început să pună temelia casei pe cont propriu. Cum s-au priceput. Chiar fără ajutor, visul lor trebuia să prindă contur. De bani pentru meseriași nu putea fi vorba. Iar azi, ca să pună ban pe ban, reciclează tot ce le pică în mână. Nimic nu e de prisos.
Cu grădina a fost ceva mai ușor. Deja au roade și își îngrijesc animăluțele din jur.
Au început stângaci pentru că le lipsea meseriașul. Oamenii care să le pună bine temelia. Dintr-un singur salariu abia și-au încropit materialele iar o parte din ele au fost primite donație de la oameni cu inimă mare. Acum am pus și noi umărul să repare ce era de reparat iar camera Mariei să prindă contur.
Mai este mult până departe însă sperăm ca până de Crăciun să o avem acoperită.
Nu singuri ci împreună! Să îi dăruim Mariei aripile ca să își construiască viitorul pe care îl merită. Oricât de puțin pentru ei înseamnă mult. Cu fiecare ajutor sunt mai aproape de normalitatea la care lucrează zi de zi.
O lecție pentru noi. Mulțumim!
Împreună înmulțim bucuria!