Familia Rusu forțează normalitatea. La propriu. Vor sa o bage la ei în ogradă cu orice preț. Chiar dacă le e greu și tatăl este singurul din familie care lucrează. Pe bani. Puțini și ei pentru o familie cu cinci suflete.

Mama, în schimb, lucrează la grădină  când tatăl se întoarce de la animale. Fac cu schimbul să aibă grijă de cei trei copii frumoși, să-și poată întreține  familia. Cu răsadurile și roadele câmpului scutesc parte din cheltuieli. Au doi porci și o iapă. De asta se bucură de orice palmă de pământ pe care o pot lucra.

Sorin, capul familiei, a tot încercat sa plece în străinătate. A stat câteva luni să strângă un ban grămadă pentru o gospodărie. Au cumpărat niște ruine iar după ani de străduințe au o cameră unde să doarmă și o bucătărie. Le-ar mai trebui ceva tablă să își poată încropi o șură. Si un aragaz. E greu de facut vara focul la sobă.

Niciodată nu i-am auzit să se plângă, doar se bucură de copii. Oameni muncitori pe care i-am văzut crescând de la o vizită la alta. Bucurii care ni se întorc sub formă de destine  schimbate în bine.

Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!