SPOILER ALERT!

Avem nevoie de mâini pricepute!

Din această postare lipsește portretul mamei cu patru copii la marginea supraviețuirii. Nu știe să se plângă. Nu vrea mai precis. A ajuns în sărăcie doar că nu vrea sa facă prea mare caz din asta. Atunci când am am chemat-o cu copiii la fundație au venit doar fetele cele mari.

Mezinul rămăsese acasă cu mama. Era fost ziua lui de nastere. Sărbătoritul fără sărbătoare. Cel care trebuia să uite că ar fi fost o zi specială. Din patru alocații și un ajutor social sărbătoare este fiecare zi în care ai ceva pe masa. Și te mulțumești cu atât.

Ne-am dus la ei și le-am văzut scara ruptă – pericol zilnic pentru copii și puținul în care se zbat. Am povestit despre datorii și lipsuri. Despre cât de greu e să acoperi totul din câteva sute de lei pe lună. Am plecat de acolo cu inimă strânsă de greutățile care apasă pe umerii unei singure mame, de bucuria celor mici pentru câteva prăjituri și am realizat cât de puțin le trebuie ca grijile să le fie mai ușor de dus.

Așa că avem nevoie de mâini dibace care să le poată repara scara ori conductele de apă. Dacă știți pe cineva care vrea sa ajute pe partea asta dați-ne de veste. Așa înmulțim bucuria, împreună!

Mulțumim!

PS. Sunt multe familii care au nevoie de ajutor de meșterit prin casă. Cu cât mai mulți cu atât mai bine.