Numărul contează. De fiecare dată. Iar când TU devii numărul, cu mult mai mult.

Atunci picioarele tale sunt puse la socoteală. Și frigul care îți înfășoară trupul în fiecare dimineață e luat în calcul. Pentru că cineva dintr-un alt oraș, altă viață, aproape altă galaxie se gândește la ele. Se pune în locul tău, tu cel dintr-un sat, dintr-o familie, cu părinți care nu au avut șansa unei educații. Ori șansă, pur și simplu.

Cineva care se gândește la tine care nu ai plecat niciodată de acolo. Pentru că lumea pe care o cunoști se limitează la câțiva oameni, câteva idei, câteva bucurii care au dat peste tine.

Acel cineva, pentru 143 de copii a fost Herbagetica. O sută patruzeci și trei de copii înarmați cu ghete și geci de iarnă, puși la adăpost de frigul care îi mușcă din toate cotloanele. O “investiție” în viitorul lor, în sănătatea lor în licărirea de normalitate de care se bucură.

O viață în care până la adolescență lucrurile li se întâmplă. Nu au cum să își facă nici mai cald nici mai bine. Nu poți să-și cumpere de încălțat sau îmbrăcat. Poartă ce li se dă. Când au norocul să ajungă ceva și la ei.

Câteodată le este rușine să vorbească despre asta. Realizează încet, încet că familia lor este altfel, părinții lor sunt altfel, ei sunt altfel. Cu mai puține opțiuni. Fără șansa de a alege decât într-un târziu, când mulți de DACĂ se adună la un loc.

De asta atunci când Herbagetica și-a asumat 143 de copii, încălțăminte și geci am înțeles încă o dată că puterea noastră de a face binele sunteți voi. Că pentru fiecare din cei 900 de copii pe care îi avem în evidență, Cerul se îngrijește ca de propriul copil. Și fiecare devine important chiar dacă face parte dintr-o mulțime de 900.

Noi nu adunăm cifre. Ci destine. Unul lângă altul. Cărora le arătăm o altă lume. În care exista inimi cărora le pasă de greutățile lor. Și învățăm împreună cu ei că zi de zi se întâmplă minuni.

Mulțumim Herbagetica!

Împreună înmulțim bucuria!