Dragă Toamnă,

Acum, că tot ai venit, oare am să pot merge și eu la școală? Vara a fost lungă pentru mine însă te-am asteptat cu nerăbdare să îmi raspunzi la întrebare.

În schimb, Alin, îl stii doar, vecinul de peste drum, a stat cu oile la stână toată vara. Să aibă cu ce se îmbraca si încălța la școală. Să nu se mai râdă de el că nu are nici de unele. Că sunt copii mulți. Să nu mai fie arătat cu degetul. Aseară am stat de vorbă puțin in pădure Mi-a zis ca nu i-a fost ușor. Stătea noptile de strajă si ducea căldura zilei. Strunea câinii, mulgea oile, a vazut lupi si urși. A muncit din greu și la fân. Că așa e cand esti tocmit argat. Dar măcar el stie că a mai luat din povara părinților de pe umeri. Că o să își facă un rost in viață.

Eu sunt mic. Nu am putut decât să am de grija de frații mei și mai mici. Doar că pentru asta nu mă plătește nimeni. Nici în bani- fie ei putini sau mulți- nici în încălțăminte și nici macar in rechizite. Îmi tot aud părintii în fiecare seara cum își drămuiesc banii. Dar nu aud nimic. Nici despre școală. Nici despre îmbrăcăminte. Doar despre greutățile care par să nu se mai sfârșească. Oare vorbesc cand adorm eu?

Aș vrea să îmi poți raspunde tu la întrebare. Pe ei nu îndrăznesc să-i întreb. Poate o sa îmi facă o surpriză. Sau poate o să îi ajuți tu. Dar vreau sa se întâmple o minune si pentru mine.

Toamnă, toamnă, vreau la școală!
Mă auzi? O să mă ajuți, nu-i așa? Promit cand o să mă fac mare o sa te fac mândră de mine! Și poate, cu putin noroc, am sa merg si vara viitoare cu Alin la stână. Eu să îmi fac bani de școala iar tu să poți ajuta mai mulți copii.

Te aștept cu un răspuns,
Călin

 

Călin este unul dintre copiii din satele Brașovului pentru care fiecare început de școală e marcat de sărăcie. Mulți dintre ei ratează startul din cauza lipsei rechizitelor, hainelor și încălțămintei. Fără ajutor, șansa unui viitor mai bun devine doar un vis frumos.

Mulțumim sponsorilor care ni s-au alăturat !

Pe lângă hrana din fiecare zi, viitorul copiilor noștri stă în atenția pe care o acordă educației. Anul acesta au spus prezent în viața acestor copii:

Cu 39 ghiozdane complet echipate, de la Atos, am ajuns la Holbav, Pârâu, Liznau și Viscri. Au fost din belșug și pregătite cu toată inima. Mulțumim echipei pentru implicare și pentru faptul de a veni în întâmpinarea noastră.

ATOS – dincolo de așteptări sau ziua eradicării sărăciei

 

Cu echipa de la Continental am avut un vis comun iar ei au fost cei care au reușit să îl transfere în realitate. Așa că, la Veneția, realitatea a fost dincolo de așteptări. Bucuria mai mare decât ne-am fi așteptat iar reacțiile lor mai mult decât grăitoare. Însă pentru noi, bucuria cea mare este de a nu fi lăsat în urmă nici un școlar necercetat: 35 de copii gata de școală, echipați cu rechizite, papuci și ghiozdane.

Anul fără rușine – Echipa Continental

 

Mulțumim Delaco, prin generozitatea campaniei “Felicitări! Au câștigat” toți copiii pe care noi îi ajutăm la școală, au primit ghiozdane nou-nouțe, gata echipate, 120 la număr.

 

45 de ghiozdane gata echipate care au fost fost împărțite între elevii cei mai silitori din Săcele, Comăna și Codlea. Mulțumim echipei Flanco pentru promptitudinea cu care ne-a răspuns la apel și pentru bucuria făcută micuților!

#BucuriaZilei cu Flanco

Mulțumim Fundației Emag pentru șansa unui viitor mai bun pentru copiii din familiile defavorizate, 4500 lei pentru viitor, pentru educație.

Copii din Viscri au primit de la prietenii de la Hutchinson “arme” noi pentru “munca” lor: 30 de ghiozdane și dulciuri. O bucurie cum nu se poate mai mare să auzi ulițele pline de râsete și de bucurie. Un împreună prin care am făcut zeci de copii fericiți. Mulțumim!

Rechizite – Hutchinson

Echipa Miele a venit din nou în întâmpinarea copiilor pe care noi îi avem în evidență, clasele 0 și 1, cu ghiozdanele gata echipate și cu câte o pereche de încălțăminte. Așa cei mici vor putea face primii pași în educație cu încredere și fără rușinea de a fi sărac. Mulțumim Miele pentru tradiția de a aduce bucuria pe chipul celor mici și de a încuraja educația!

Din oameni mici în oameni mari

Grijă și asumare pentru 25 de copii “adoptați” de echipa Reinert pentru anul acesta școlar. 25 de zâmbete înmulțite cu recunoștința părinților care își văd copiii fericiți că sunt în rândul lumii. Mulțumim Reinert!

25 de zâmbete înmulțite

Fără să mai stea pe gânduri, echipa Waters Technologies Romania a vrut să ne însoțească pe teren ca să înmulțim împreună bucuria. Mai exact în Părău, unde copiii noștri au primit un întreg echipament de toamnă iarnă. Pe lângă rechizite și ghiozdan 30 de copii au primit dulciuri, încălțăminte și îmbrăcăminte. Mulțumim și pentru timpul, răbdarea și generozitatea cu care ne-ați înconjurat.

Timp și generozitate

Mulțumim și inimilor pline dintr-o companie cu specific IT. Au dat startul unei noi etape și au încurajat continuarea cursei. Perseverența și consecvența proiectelor realizate împreună ne dă curajul să credem că  schimbarea este posibilă. Având încredere în pași mici dar susținuți putem redă stabilitatea familiilor defavorizate.

Le mulțumim tuturor pentru  sprijinul cu care ne-au înconjurat și pentru lecția învățată: împreună putem face mult mai mult bine celor care și-au pierdut încrederea într-un viitor mai bun.

Împreună înmulțim bucuria!