Suntem colecționari de povești. Inedite. De asta credem în bunătatea fără sfârșit a oamenilor pentru semenii lor. A împrejurărilor care caută să scoată familiile din impas. Dar să începem cu începutul. A sunat telefonul iar de la celălalt capăt eram anunțați că există în Brașov iezi de dat. Trei. Nici mulți, nici puțini.

Ne ajungeau, ce-i drept, poate de o tocăniță pentru cele 350 de suflete. O singură dată. Însă prea erau de poveste. Aveau doar nevoie de povestea în care să se potrivească. Oricum, cine să aibă de dat așa ceva? Răspunsul nu e nici el unul obișnuit. Un preot tânăr, tată a 7 copii, mutat recent în Brașov. Acolo, de unde veneau ei, iezi erau parte din familie. Cu greu i-a despărțit pe cei mici de prietenii lor de joacă, de cei trei iezi năzdrăvani. Frumusețea drumurilor noastre în sate este aceea că ne lasă larghețea de a potrivi puzzle-ul cum nu se poate mai bine. De asta, ne-am gandit că familia Pinzes, din Cobor, ar putea fi o gazdă numai bună pentru cei trei năzdrăvani. Plus că poveștile prea semănau. Familia lor numără nu 7 ci 6 copii – un voinic și 5 prințese, iar povestea spune că voinicului Daniel îi plac tare mult animalele și că nu e altul în sat ca el la muls vaci.

Pe 3 dintre cele 5 prințese le-am găsit acasă. Copii muncitori, care se țin de școală. Din păcate, în toată povestea asta, singurul care mai reușește să lucreze cu ziua pe unde poate este tatăl – Romeo. Copii lui știu încă de mici ce este greul. De asta fiecare dar se transformă pentru ei intr-o uriașă bucurie. Așadar și prin urmare, iezii noștri au fost primiți cu brațele deschise. De aici vor fi duși la stână. Sămânța plantată ca ei să poată spera la un venit în plus în doi ani – când familia va primi lactate care să le facă masa mai plină și mai bogată. Iar dacă povestea rămâne cu final fericit, în câțiva ani, iezii noștri se vor înmulți, ca un măr, ca un păr, ca un fir de trandafir – vorba cântecului. Două familii, trei iezi, 15 copii. Puși în aceeași poveste. Între dăruire și recunoștință. Mulțumim!

Împreună înmulțim bucuria!